Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Alles over veilig werken

Cyberaanvallen kunnen uw bedrijf schaden. Lees over wat ondernemers doen aan cyber security én over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing, malware, ransomware en datalekken.

Overal veilig werken: 5 tips voor de zomer - en voor de workation

De zon schijnt, werkt u ook graag lekker buiten? Het aantal medewerkers dat opteert voor een ‘workation’ in eigen land of elder neemt elk jaar toe. Uiteraard is het belangrijk dat medewerkers overal veilig werken. Want wist u dat hackers organisaties het vaakst binnendringen via de apparaten van die overal werkende collega’s? We schetsen daarom de belangrijkste opties voor een . En: mocht u als werknemer dromen van werken vanaf een zwoele, mediterrane locatie, regel het dan goed met uw werkgever.  

Deze vier tips houden uw bedrijf veilig

Het risico van een geslaagde cyberaanval (1 op 5) is veel groter dan het risico van inbraak (1 op 250) of brand (1 op 8.000). Ook de schade van een gemiddeld cyberincident is met 270.00 euro enorm, aldus het ‘Mkb Digital Security Sentiment Report 2022’ van securityspecialist ESET Nederland. 

Webinar Cybersecurity: connected zijn, maar dan wel veilig

‘Altijd connected’; 24/7 online en overal toegang tot uw bedrijfs- en/of leeromgeving. En dan vooral: veilig! Dat was de kern van het veelbezochte Webinar Cybersecurity van Vodafone Business. Bekijk het webinar met deskundige en boeiende sprekers – onder wie een ethical hacker die zijn geheimen prijs geeft – hier terug.

De risico's van spoofing en: hoe u het voorkomt

Spoofing is een vorm van een cyberaanval waarbij een aanvaller toegang probeert te krijgen tot een computersysteem of netwerk door zijn identiteit te verhullen. De identiteit van de gebruiker kan achter een verzonnen naam, adres of andere persoonlijke informatie zitten. Spoofers gebruiken spoofing technieken zoals IP-spoofing en MAC-spoofing om toegang te krijgen tot data. Daarnaast kunnen spoofers ook gebruik maken van Social Engineering tactieken zoals phishing e-mails om het slachtoffer te verleiden vertrouwelijke informatie op te geven.  

Security Monitoring – hoe een MxDR uw cyberveiligheid vergroot

Een lichtpunt bij alle mediaberichten over de toenemende dreiging van cybercrime: organisaties zijn bepaald niet weerloos tegen cyberaanvallen. Een zogeheten MxDR (een ‘Managed extended Detection & Response’) systeem biedt een doeltreffend verdedigingsmechanisme, naast de verplichte firewalls en antivirusprogramma's. Dit artikel legt uit hoe u uw organisatie kunt beschermen met de Security Monitoring oplossing van Vodafone Business.

Vodafone Cloud Back-up: nooit meer data weg na cybercrime

Permanente back-up van bedrijfsdata is van levensbelang voor het voortbestaan van uw bedrijf na een digitaal veiligheidsincident. Met Vodafone Cloud Back-up lanceerde Vodafone Business onlangs een permanente back-upoplossing voor de talloze organisaties die produceren en samenwerken via Microsoft Office. We spraken erover met specialist Joost van Oord: “Laat u niet regeren door angst, maar wees digitaal wel weerbaar.”

Video (met tips): hybride werken, veilig werken?

Oktober is European Cybersecurity Month. Dé vraag die centraal staat en die iedereen aangaat: als we hybride werken, doen we dat dan ook veilig? Onze reporter Jaber haalde op straat verontrustende geluiden op, maar gelukkig ook een verstandig advies van security expert Joost van Oord.

Analyse: dit zijn de nieuwe security uitdagingen van hybride werken

Toen iedereen nog keurig elke dag op kantoor verscheen, was cyber security een min of meer overzichtelijke zaak. In het huidige tijdperk van hybride werken zijn de kaarten opnieuw geschud – en daar moet u als ondernemer actie op ondernemen, zegt Andrzej Kawalec, Head of Cybersecurity bij Vodafone Business. In zijn analyse legt hij uit waar de focus moet liggen om in tijden van hybride werken veilig te ondernemen.

Ontnuchterende cijfers: mkb’ers top-doelwit cybercrime

“Ik ben maar een mkb’er, daar hebben cybercriminelen vast geen belangstelling voor.” Kleine en middelgrote mkb-bedrijven wanen zich veilig in de cybercrime arena. Ten onrechte. Wist u dat in het afgelopen jaar naar schatting 50.000 mkb-bedrijven ten prooi zijn gevallen aan criminelen die met ransomware losgeld eisen?

Onderzoek: mkb omarmt security en zoekt ondersteuning

Mkb-ondernemers beginnen de noodzaak van cyber security nu duidelijk te zien. Volgens onderzoek naar mkb’ers in verschillende landen is de helft van de ondernemers van plan in deze en volgende jaren meer te investeren in cyberbeveiligingsproducten en -diensten. Driekwart van de bedrijven geeft daarbij aan dat zij bij de keuze en bij de implementatie van securitymaatregelen ondersteuning denken nodig te hebben van hun IT-, telecom- of technologieleverancier. 

Gartner benoemt 7 toptrends in cyberbeveiliging voor 2022

De digitale footprint van bedrijven wordt elke dag groter. Hybride werken en digitale bedrijfsprocessen in de cloud hebben nieuwe risico's geïntroduceerd. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner adviseert ondernemers rekening te houden met deze en andere essentiële trends in  voor 2022. 

Onderzoek: apparaten medewerkers en WiFi vormen achilleshiel

Apparaten van medewerkers en WiFi-toegangspunten blijken een belangrijke zwakke plek in de cybersecurity verdediging van bedrijven. Criminelen gebruiken juist apparaten en WiFi als ingang voor een aanval. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar security-uitdagingen, -kosten en -oplossingen onder IT- en cybersecurityprofessionals, uitgevoerd in opdracht van Netwerkbeveiligingsexpert Infoblox. 

Hoe u uw bedrijf kunt beschermen

Hoe nemen cyberboeven uw bedrijf op de korrel? En hoe kunt u ze buitenspel zetten? Inzicht in hoe cybercriminelen werken is belangrijk om ze een stap voor te blijven. Bekijk onze verhelderende video over cyber security en leer over de meest voorkomende cyberdreigingen en hoe u uw bedrijf kunt wapenen. Alles weten over bescherming tegen cybercrime? Lees meer over malwareransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

Veilig Werken: lees er alles over

Wat u over dreiging én bescherming moet weten

V-Hub informeert u over hoe de veiligheid van uw mkb-bedrijf in het geding kan zijn én hoe u zich kunt beschermen. Alles op een rij:

Alles over cybercrime

Alles over DDoS-aanvallen

Alles over malware

Alles over IT-beveiliging

Alles over ransomware

Alles over datalekken

Alles over phishing

Alles over cybersecurity in één video

 De meest voorkomende bedreigingen op een rij

 De belangrijkste zaken waar u op moet letten

 Hoe u al uw devices kunt beschermen

 

Doe de Business Scan - binnen 5 minuten advies voor veilig werken

Met de Business Scan ontvangt u na een paar eenvoudige stappen een gratis ICT-advies, inclusief de beste security oplossingen. 

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Veilig Werken: lees er alles over