Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Werkprocessen digitaliseren: het verhaal van Claudia Kwakkenbos

Hoe kunt u de werkprocessen binnen een bedrijf digitaliseren? En is dit alleen weggelegd voor grote bedrijven met fikse budgetten? Claudia Kwakkenbos (Kwakkenbos BV) bewijst dat digitaliseren ook voor een MKB-bedrijf haalbaar én aantrekkelijk is. “Onze mensen kunnen hierdoor te allen tijde overal werken, zowel op kantoor als op de bouw”, zo vertelt Claudia enthousiast.

Digitaliseren van werkprocessen is niet alleen weggelegd voor grote bedrijf. Het is ook voor een MKB-bedrijf haalbaar én aantrekkelijk.

Bekijk hier de video waarin Claudia Kwakkenbos vertelt hoe zij de processen in haar bouwbedrijf heeft gedigitaliseerd. Claudia Kwakkenbos runt met haar man Kwakkenbos BV, een bedrijf dat villa’s en seriematige bouw realiseert. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren toegelegd op het digitaliseren van complete werkprocessen. Van urenadministratie tot materialen en werktekeningen, alles wordt op dezelfde plek digitaal ingevoerd. “Tijdens de bouw lopen hier wel tot de 75 en 100 man”, vertelt Claudia Kwakkenbos. “In deze digitale wereld heeft iedereen up-to-date en realtime de juiste tekeningen en de juiste data tot zijn beschikking. Dus als er iets wijzigt, moet dat bij iedereen hetzelfde zijn. Vroeger bouwden we een woning in 24 weken, tegenwoordig bouwen we ze in 12 weken.”

Claudia Kwakkenbos digitaliseerde de werkprocessen van haar bedrijf

Verbeteren van bedrijfsprocessen

De ondernemer zag al vroeg dat het verbeteren van bedrijfsprocessen kansen biedt voor de organisatie om te kunnen groeien. Immers: “Hoe meer je standaardiseert, hoe minder kans er is op fouten. Doordat alles geautomatiseerd is, kunnen mensen zich focussen op de dingen die ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.”

En, hoe is de digitalisering verlopen? “Waar andere mensen beren op de weg zien, zie ik een uitdaging. Een timmerman wil timmeren. Toen we overgingen op het digitale werkproces had hij opeens een tablet waar hij administratie op moet voeren. De kunst is dan om die mensen mee te krijgen in dat proces. Nu zijn ze er hartstikke blij mee.”

De voordelen van digitalisering

Voor Claudia is het belangrijk om korte lijnen te hebben tussen de mensen op kantoor en de bouwplaats. "Zo kan je snel schakelen en bijstellen. Onze mensen kunnen hierdoor te allen tijden overal werken, zowel op kantoor als op de bouw. Maar ook op afstand kan je prima contact met elkaar leggen en virtueel meekijken op de bouwplaats. Door goed te communiceren voorkom je fouten. Alles hangt vast aan communicatie."

Hoe Vodafone Business Kwakkenbos BV vooruit helpt

One Net Express

Met One Net Express worden mobiele telefonie, vast internet en vaste telefonie naadloos met elkaar geïntegreerd.

Microsoft 365

Met Microsoft 365 is het mogelijk om bestanden te delen met collega's, partners en klanten. Lees meer over Microsoft 365

Red Pro

Mobiele telefonie is onmisbaar. Voor elke ondernemer is er een passend Red Pro abonnement.