background
Future Ready

Vodafone IoT Barometer 2019: de voordelen van IoT

Download de Vodafone IoT Barometer 2019

Vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Verzenden'. Hierna wordt de Vodafone IoT Barometer 2019 automatisch gedownload.

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

Toepassing van IoT brengt een hoop voordelen met zich mee. Dat is één van de uitkomsten van de Vodafone IoT Barometer 2019. Met welke voorbereidingen moet u rekening houden als u ook aan de slag wilt? U leest het in de Barometer. 

Samenwerking

Samen bouwen aan IoT

Om voordeel te hebben van IoT zoeken steeds meer organisaties de samenwerking met andere partners en experts. Simpelweg omdat ze niet de juiste kennis in huis hebben. Ruim 80% van de ondervraagden gelooft dat veel bedrijven over 5 jaar zullen samenwerken met verschillende sectoren om gezamenlijke IoT-oplossingen te bouwen.

Internetverbinding

Eisen aan verbindingen worden hoger

Bijna 80% van de ondervraagde ondernemers denkt dat de helft van hun bedrijfsprocessen binnen de komende 5 jaar via IoT-toepassingen zal verlopen. Dit vraagt het nodige van een internetverbinding. Narrowband-IoT van Vodafone kan daar bij helpen. Narrowband-IoT is een verbinding speciaal ontwikkeld voor IoT die 12 tot 15 jaar op één batterij functioneert en bovendien compatibel is met bestaande netwerken.

Draagvlak

Ook het senior management moet mee

Verandering brengt vaak onrust met zich mee. Intern is het daarom van groot belang om voldoende draagvlak te hebben. Het succes valt of staat bij de mate van betrokkenheid onder senior management.

IoT-ondernemers over de toekomst van Internet of Things

Veiligheid

Meer kansen voor IoT

Beveiliging en dataprivacy worden met de dag belangrijker voor bedrijven. Dit is geen reden voor bedrijven om IoT op de lange baan te schuiven. Sterker nog, bijna 80% denkt dat de technologische ontwikkeling voor het verbeteren van de IT-beveiliging juist kansen biedt om als bedrijf meer resultaat te boeken met IoT. En dus wordt er onder andere meer geïnvesteerd in het trainen van personeel.

De Vodafone IoT Barometer 2019 laat u zien wat de huidige stand van zaken van IoT is en wat we de komende jaren kunnen verwachten. Download hem hier.

Download de Vodafone IoT Barometer 2019

Vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Verzenden'. Hierna wordt de Vodafone IoT Barometer 2019 automatisch gedownload.