Overslaan en ga naar inhoud

Dual SIM gebruiken met je iPhone

Zo werkt het!

Bij dual SIM gebruik je twee simkaarten in één telefoon. Op deze manier kun je bijvoorbeeld op je iPhone bereikbaar zijn met zowel een zakelijk als een privé telefoonnummer. Of je gebruikt de ene simkaart voor data, terwijl je de andere simkaart gebruikt om mee te bellen en sms’en. Dit laatste kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je buiten de EU op reis bent, zodat je mobiele data tegen lokale tarieven kunt gebruiken en tegelijkertijd bereikbaar blijft op je eigen telefoonnummer.

Om dual SIM op je iPhone te kunnen gebruiken heb je twee geschikte simkaarten nodig en een toestel dat dual SIM ondersteunt. Het is goed om te weten dat alle iPhones vanaf de iPhone XR ondersteuning voor dual SIM hebben. Dit werkt meestal met een combinatie van een nano-simkaart en een (digitale) eSIM. Dit laatste betekent dat in ieder geval één van de twee providers eSIM moet ondersteunen, omdat de meeste iPhones geen ruimte hebben voor twee fysieke nano-simkaarten.

Dual SIM instellen

Wil jij weten hoe je dual SIM instelt op je iPhone? Lees dan snel verder. Hieronder leggen we je namelijk stap-voor-stap uit hoe het werkt.

Een simkaart aan je iPhone toevoegen

Als jouw provider eSIM ondersteunt, dan kun je de digitale simkaart op twee manieren aan je iPhone toevoegen. Je kunt eSIM activeren door de QR-code te scannen die je van je provider hebt gekregen of het kan met behulp van de iOS app van je provider. De andere, nano simkaart, plaats je op de reguliere manier in de simkaart-lade van het toestel.

Daarna kun je aan de slag met de dual SIM instellingen.

iPhone dual SIM instellingen

  1. Ga eerst naar ‘Mobiel netwerk’ onder de instellingen van je iPhone. Onder ‘Simkaarten’ hoor je hier nu twee lijnen te zien;
  2. Om een van de twee simkaarten standaard voor data te gebruiken, tik je eerst op ‘Mobiele data’ en selecteer je daarna de lijn die je hiervoor wilt gebruiken. Je kunt ook voor ‘Sta schakelen tussen mobiele data toe’ kiezen, op dat moment wordt er automatisch voor de beste verbinding gekozen op basis van dekking en beschikbaarheid;
  3. Om een van de twee simkaarten standaard voor telefonie te gebruiken, tik je eerst op ‘Standaardtelefoonlijn’ en selecteer je daarna de gewenste lijn. Je hebt dual SIM nu succesvol ingesteld!

iPhones met ondersteuning voor dual SIM

Hieronder vind je de lijst met alle iPhone-toestellen die op dit moment dual SIM ondersteunen: