Overslaan en ga naar inhoud

iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Pro Max

Welke past het beste bij jou?

Twijfel je tussen de iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max? Wij leggen alle verschillen voor je uit en helpen je met kiezen.

iPhone 15 Pro:

iPhone 15 Pro Max:

De overeenkomsten

Ook dit jaar brengt Apple voor de iPhone 15 serie weer een Pro en een Pro Max op de markt. Net als bij de voorgaande modellen hebben ook de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max weer ontzettend veel overeenkomsten. Zo hebben beide toestellen de nieuwe vormgeving, inclusief titanium behuizing en de nieuwe actieknop. De toestellen zijn verder natuurlijk ook voorzien van de allernieuwste chip, de A17 Pro Chip. Daarnaast zijn beide toestellen ook in dezelfde kleuren en opslagvarianten te bestellen. Toch is het te makkelijk om te zeggen dat de iPhone 15 Pro Max slechts de grote variant is van de iPhone 15 Pro.

Verschil in formaat

Het verschil in formaat tussen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max is zo op het oog natuurlijk wel het eerste verschil dat direct opvalt. De iPhone 15 Pro heeft een schermformaat van 6,1 inch, terwijl het beeldscherm van de iPhone 15 Pro Max met 6,7 inch toch een behoorlijke klap groter is. In de lengte levert dit dan ook een verschil op van zo'n 1,5 centimeter, terwijl het verschil in de breedte zo'n 0,7 centimeter is. Qua gewicht is de iPhone 15 Pro Max bijna 40 gram zwaarder. Wanneer het formaat van het toestel (en dus scherm) écht belangrijk voor je is kan je op basis van die informatie dus zeker al je keuze maken. Is het formaat niet het belangrijkste voor je? Dan raden we zeker aan om nog even verder te lezen...

Periscopische lens voor iPhone 15 Pro Max

Het verschil tussen de Pro en de Pro Max is bij de iPhone 15-serie namelijk groter dan ooit. En dat komt vooral door de periscopische lens die we wél op de iPhone 15 Pro Max vinden, maar niet op de iPhone 15 Pro. De iPhone 15 Pro Max is hiermee de allereerste iPhone ooit die is voorzien van deze nieuwe lens en dat maakt het toestel direct hét topmodel van 2023. De periscopische lens op de iPhone 15 Pro Max is een lens die fysiek meebeweegt tijdens het inzoomen. Dit zorgt er voor dat je veel verder optisch kan inzoomen, zodat dat je een grote uitstekende lens op je iPhone hoeft te zetten. Waar de telelens van de iPhone 15 Pro al tot een zeer respectable 3x optische zoom uitkomt, is de optische zoom bij de iPhone 15 Pro Max zelfs 5x! Kort samengevat hebben beide toestellen natuurlijk een geweldige camera, maar onderscheid de iPhone 15 Pro Max zich wel absoluut met de nieuwe periscopische lens.

Andere verschillen

Om de andere verschillen tussen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max te zoeken moeten we verder inzoomen (niet met de periscopische lens) op de specificaties van beide toestellen. Als vanzelfsprekend is er een prijsverschil tussen beide toestellen, waarbij de iPhone 15 Pro Max het meest kost. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door het grotere scherm, maar ook door de nieuwe lens op de Pro Max. Daarnaast heeft de Pro Max een hogere schermresolutie, wat voornamelijk te verklaren is door het grotere scherm. Ook heeft de Pro Max een grotere batterij. Je hoeft deze dus minder snel op te laden. Verder wordt de Pro Max ook standaard met 256 GB opslag geleverd, waar het instapmodel van de Pro 128 GB heeft.

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max terugzien? Bekijk dan hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen. 

  iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max
Kleuren Zwart titanium,
Wit titanium,
Blauw titanium,
Naturel titanium
Zwart titanium,
Wit titanium,
Blauw titanium,
Naturel titanium
Scherm 6,1-inch OLED‑display
6,7-inch OLED‑display
Camera 48 MP hoofdcamera
12 MP ultragroothoekcamera
12 MP telelens (3x)
48 MP hoofdcamera
12 MP ultragroothoekcamera
12 MP telelens (5x)
Chip A17 Pro Chip
A17 Pro Chip
Opslag- en werkgeheugen 128 GB / 6 GB
256 GB / 6 GB
512 GB / 6 GB
1 TB / 6 GB
256 GB / 6 GB
512 GB / 6 GB
1 TB / 6 GB
Afmetingen en gewicht 146,6 x 70,6 x 8,25 mm
187 gram
159,9 x 76,7 x 8,25 mm
221 gram