Overslaan en ga naar inhoud
iPhone 15 Pro bij Vodafone
Ruil meteen je oude toestel in en krijg geld terug*

* Vanaf een waarde van € 5,-.

iPhone 15 batterij

Alles over de accu en het opladen van je iPhone

Ga je de hele dag er op uit? Dan wil je natuurlijk wel dat de batterij van je iPhone niet halverwege de dag al op is en je het de rest van de dag zonder telefoon moet doen. De batterij van de iPhone 15 telefoons heeft gelukkig weer voldoende capaciteit gekregen om de hele dag mee te gaan en kan daarnaast supersnel opgeladen worden! Lees snel verder!

Verlengde accuduur iPhone 15

De accu van de iPhone 15 toestellen is flink groter dan van zijn voorgangers. De capaciteit voor alle toestellen is flink vergroot. Door het vergroten van de batterij en de capaciteit wordt automatisch ook de accuduur van de nieuwe toestellen vergroot.

Efficiënt gebruik van nieuwe chip

Naast de grotere accu doet ook de nieuwe chip een flinke duit in het zakje. De nieuwe A17 Pro Chip brengt namelijk niet alleen betere prestaties op het gebied van stabiliteit en snelheid met zich mee, maar zorgt ook voor een veel efficiënter gebruik van de accu. Zo is er bijvoorbeeld de overstap gemaakt van een 4-nanometer naar een 3-nanometer. Het lagere energieverbruik zorgt er uiteraard voor dat je je toestel minder snel hoeft op te laden en je batterij dus ook langer mee gaat.

De nieuwe A17 Pro Chip is overigens alleen beschikbaar voor de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, maar dat wil niet zeggen dat er voor de iPhone 15 en iPhone 15 Plus geen upgrade in zit. Deze toestellen hebben immers de stap gemaakt naar de A16 Bionic Cip, welke vorig jaar al te vinden was in de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Deze stap zorgt uiteraard ook voor een verlengde accuduur.

iPhone 15 A17 Pro chip
iPhone 15 USB-C

Opladen via USB-C aansluiting

Misschien wel het grootste verschil voor de batterij van de iPhone 15 telefoons zit 'm echter niet in de capaciteit of de accuduur, maar in de manier waarop je je telefoon moet opladen. De iPhone 15 modellen hebben namelijk geen lightning aansluiting meer. Deze is vervangen door een USB-C aansluiting. Daardoor laad je je iPhone 15 ook niet meer op met een USB-C to lightning kabel, maar met een kabel die aan beide zijden een USB-C aansluiting heeft. Het voordeel hiervan is dat USB-C tegenwoordig standaard is voor het opladen van apparaten en dat je je iPhone kabel dus ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld het opladen van een iPad.

Draadloos laden en snelladen

De iPhone 15 telefoons zijn uiteraard ook weer geschikt voor draadloos opladen. Hiervoor kan je een speciale MagSafe lader aanschaffen. Daarnaast zijn de toestellen ook geschikt voor snelladen. Met de door Apple gecertificeerde kabels en 20W adapter kan je het toestel daardoor super snel opladen, waardoor je toestel binnen 35 minuten voor 50% is opgeladen.