CEO Vinod Kumar: “5G maakt groot verschil in samenleving”

5G is veel meer dan een manier om razendsnel mobiele data over te brengen. Volgens Vinod Kumar, CEO van Vodafone Business, kan 5G voor bedrijven en voor de samenleving als geheel een groot verschil maken. De topman spreekt zich in deze video uit over het doel van Vodafone om de digitale samenleving te ondersteunen, onder meer met 5G.

De kracht van 5G is dat het complementaire technologieën samenbrengt, zoals AI, edge computing, AR/VR, en in de toekomst ook quantum computing.

Vinod Kumar legt in deze video uit dat bij Vodafone ‘purpose’ centraal staat in alles. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het streven naar inclusiviteit en diversiteit en het creëren van een duurzame planeet. En vooral: “Het ondersteunen van een digitale samenleving.” 

Hoe past 5G daar in?

“Voor mij is 5G het vermogen om intelligentie en snelheid te leveren op een plaats waar het belangrijk is, voor wie het belangrijk is, en wanneer het belangrijk is. Denk aan een technicus die ergens op de wereld aan een vliegtuigmotor werkt die extreem complex is. Het is menselijkerwijs onmogelijk dat één persoon alles weet over zo'n groot stuk apparatuur. Met 5G kan de technicus een AR/VR-headset opzetten en samenwerken met een expert elders op de wereld. Of misschien met meer experts die vanaf verschillende locaties werken, om precies te diagnosticeren waar de fout in de motor kan zitten en deze in real time te verhelpen.”

CEO Vinod Kumar: “5G maakt groot verschil in samenleving”

Niet mogelijk zonder 5G

Dit zou niet mogelijk zijn zonder de snelheid, de kwaliteit en de veiligheid die een 5G-netwerk biedt, benadrukt de Vodafone Business CEO, die ook een voorbeeld uit de gezondheidszorg aanhaalt.“Denk aan een chirurg die op afstand aan een patiënt werkt en een complexe operatie uitvoert met zeer precieze en behendige vaardigheden, zonder zijn of haar ziekenhuis te hoeven verlaten. Zo kan de chirurg op afstand meerdere operaties uitvoeren – en zo de samenleving in een veel sneller tempo van dienst zijn. 5G brengt intelligentie en snelheid samen, wanneer het er toe doet waar het er toe doet, en voor wie het er toe doet.”

Voor mij is 5G het vermogen om intelligentie en snelheid te leveren op een plaats waar het belangrijk is, voor wie het belangrijk is, en wanneer het belangrijk is.”

5G opent deuren

Volgens Kumar opent 5G in de komende jaren deuren. “Doordat het complementaire technologieën samenbrengt en mogelijk maakt, zoals AI, edge computing, AR/VR, en in de toekomst ook quantum computing.” 5G is zelfs essentieel, want: “Zonder 5G is elk van deze technologieën niet volledig effectief. Met 5G kunnen deze technologieën worden samengebracht en in combinaties worden gebruikt. Ook zal 5G dat alles beschikbaar maken voor een veel groter aantal gebruikers, in een wereld waar iedereen mobiel is.” 

Vinod Kumar besluit zijn betoog met een aansporing. “Probeer technologie, innovatie en doelgerichtheid in uw context samen te brengen, en deel alstublieft wat u geleerd hebt met ons. We zouden graag de dialoog met u aangaan en kijken hoe we samen een groter verschil kunnen maken voor de gemeenschappen en samenlevingen om ons heen.” 

Meer weten?

Er is zoveel meer te vertellen over 5G én over de voordelen voor ondernemers. Kijk op onze informatiepagina over 5G. Daar leest u onder meer over de mogelijkheden, hoe u met 5G verbindt en over de dekking en de zakelijke abonnementen met 5G. Daar vindt u ook antwoorden op vragen als: Hoe snel is 5G?

  • Wat is de 5G frequentie?
  • Hoe zit het met 5G en gezondheid?
  • Hoe weet ik of ik verbonden ben met 5G?
  • Ontvang ik 5G ook in het buitenland?
CEO Vinod Kumar: “5G maakt groot verschil in samenleving”

Is jouw bedrijf klaar voor de digitale versnelling?

 Wat is er nieuw aan 5G?
 Hoe kunnen ondernemers profiteren van 5G?
 Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

Onderwerpen