Overslaan en ga naar inhoud
iPhone 12 vs iPhone 12 mini: wat zijn de verschillen?

iPhone 12 of de 12 Mini

Hoe zit het met de standaard iPhone en de kleinere mini? Lees er alles over in onze opinie!

De iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn twee van de nieuwe telefoons van Apple uit 2020. De iPhone 12 volgt de populaire iPhone 11 op, de iPhone 12 mini is als kleine telefoon helemaal nieuw! Welke van deze twee past het beste bij jou? Bekijk hier onze review, en lees verder alles beneden over deze twee iPhones in deze vergelijking en ontdek alle verschillen.

iPhone 12 en iPhone 12 mini: verschillende groottes

Standaard of lekker klein

De iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben beide hetzelfde vernieuwde design met meer hoekige randen dan de iPhone 11. Ook zijn ze extra sterk gemaakt met een aluminium frame en glas gemaakt van Ceramic Shield, wat tot vier keer valbestendiger is dan andere telefoons van glas.  

Het meeste verschil zit hem in de grootte en het gewicht. De iPhone 12 is een fijn handzaam formaat, de iPhone 12 mini past daarentegen in iedere broekzak!

  iPhone 12 iPhone 12 mini
Hoogte 146.7 mm 131.5 mm
Breedte 71.5 mm 64.2 mm
Dikte 7.4 mm 7.4 mm
Gewicht 162 gram 133 gram

Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 mini zijn bij Vodafone te bestellen in een scala van kleuren: zwart, wit, groen, blauw, rood en paars.

iPhone 12 of 12 mini: welke heeft het beste scherm?

Alleen de grootte van de schermen verschilt. De iPhone 12 heeft een scherm van 6.1 inch groot en een resolutie van 2532 x 1170 pixels. De iPhone 12 Mini heeft 5.4 inch scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels.

Beide schermen hebben een Super Retina XDR OLED beeldscherm. Een hele mond vol! In de praktijk komt het er op neer dat beide schermen werkelijk fantastische beelden geven met heldere, felle kleuren en een enorm contrast tussen donkere en lichte delen van het scherm. Met een beeldscherm als deze gaan pixels die zwart moeten zijn ook echt uit. Op deze momenten gebruiken beeldschermen een stuk minder energie en gaan ze langer mee met de accu. 

Voor films kijken en gamen leent het grotere scherm van de iPhone 12 zich erg goed. Maar wil je je telefoon makkelijk met één hand kunnen bedienen? Dan is de iPhone 12 mini echt iets voor jou!

iPhone 12 vs iPhone 12 mini: het beeldscherm
iPhone 12 vs iPhone 12 mini: de camera's

Camera's van de iPhone 12 en 12 mini

Beide telefoons hebben dezelfde dubbele 12-megapixel camera's aan de achterkant zitten. Een groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.6 die veel licht op kan nemen, zodat je ook bij minder licht nog heldere en scherpe foto's kan maken. De ultragroothoekcamera heeft een diafragma van ƒ/2.4 en een beeldhoek van 120 graden, zodat je extra veel op de gevoelige plaat kan vastleggen. Van nachtfotografie tot stadsportretten en groepen vrienden; de iPhone 12 en iPhone 12 mini kunnen het allemaal!

Ook de selfiecamera's aan de voorkant van de iPhone 12 en 12 mini zijn identiek. Je maakt in hoge kwaliteit selfies en zelfs 4K videobellen is geen probleem met beide telefoons.

Allebei ra-zend snel

Met beide iPhones vlieg je door je apps heen, fotografeer je in een handomdraai en browse en stream je video supersnel dankzij 5G. Beide telefoons hebben namelijk dezelfde snelle Apple Bionic A14 processor onder de motorkap. Ook de geheugengroottes zijn aan elkaar gelijk. Beide telefoons zijn te bestellen met 64 GB, 128 GB of 256 GB aan geheugen om je apps, foto's en video's op te slaan.

Toch is er naast de grootte en gewicht een verschil: de grootte van de accu. De iPhone 12 heeft een batterij van 2815 mAh, de iPhone 12 mini heeft er een van 2227 mAh. In de praktijk komt het erop neer dat als je dagelijks veel wilt gamen of video streamt de iPhone 12 het een stukje langer uit houdt dan de iPhone 12 mini. 

De verschillende specificaties van de iPhone 12 en iPhone 12 Mini

Neem je de iPhone 12 of de 12 mini?

De iPhone 12 en de iPhone 12 mini zijn aan elkaar gewaagd. Ze hebben dezelfde uitstekende prestaties, hetzelfde fenomenale scherm, maken overal prachtige foto's (ook in het donker) en hebben een modern design. Met de iPhone 12 of de iPhone 12 mini zit je gegarandeerd goed de komende jaren.

Koop de iPhone 12 als:

Koop de 12 mini als:

Of bekijk een van onze andere vergelijkingen tussen iPhones

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service