Overslaan en ga naar inhoud

Dual sim

Bereikbaar op twee nummers in één toestel.

Wat is dual-sim?

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, de dual sim smartphones. Een dual sim telefoon heeft plek voor twee simkaarten, waardoor je bereikbaar kunt zijn op twee verschillende telefoonnummers met één toestel.

Handig, als je bijvoorbeeld een zakelijk en privé nummer hebt. Of als je buiten de EU reist en een lokale simkaart gebruikt om ook onderweg tegen het laagste tarief te bellen en internetten. 

Hoe werkt dual-sim?

Er zijn verschillende soorten dual sims: standby, actief en passief. De meeste toestellen zijn tegenwoordig voorzien van dual sim in standby, waarbij er gebruik wordt gemaakt van één antenne in je telefoon. Als je de ene simkaart gebruikt, wordt de andere simkaart automatisch uitgeschakeld. Uitgebeld? Dan zijn beide simkaarten weer actief.  Dit is de meest energiezuinige optie voor je batterij.

Bij actieve dual sim staan beide simkaarten altijd aan, waardoor je ook een wisselgesprek kunt aannemen met je andere nummer. Dat kan handig zijn, maar houd er rekening mee dat dit veel van je accu vraagt. Tot slot is er nog de passieve variant, waarbij je handmatig switcht tussen je simkaarten, deze optie komt het minste voor.

Verschil dual sim & duo sim

De termen dual sim en duo sim zijn gemakkelijk met elkaar te verwarren, maar ze betekenen bijna het tegenovergestelde. Dual-sim heeft betrekking op de telefoon waarmee je twee verschillende simkaarten met verschillende nummers kunt gebruiken.

Duo sim heeft juist betrekking op de simkaart en houdt in dat je twee simkaarten ontvangt met hetzelfde nummer. Hiermee kun je één telefoonnummer op meerdere telefoons gebruiken.

Niet elke simkaart kan in elke telefoon. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten simkaarten: standaard (mini), micro en nano. Check goed welke jij simkaart(en) nodig hebt.

Welke telefoons hebben dual sim?

Dual Sim wordt door de meeste nieuwe smartphones ondersteund. 

- iPhone 15 (Plus, Pro, Pro Max)

- iPhone 14 (Plus, Pro, Pro Max)

- iPhone 13 (mini, Pro, Pro Max)

- iPhone 12 (mini, Pro, Pro Max

- Samsung Galaxy S20 (FE 4g, FE 5G)


- Samsung Galaxy S21 (FE, Plus, Ultra)

- Samsung Galaxy S22 (Plus, Ultra)


- Samsung Galaxy S23 (Plus, Ultra, FE)

- Samsung Galaxy S24 (Plus, Ultra)

Samsung Galaxy A-series (A33, A53
, A34, A54, A35, A55)

- Samsung Galaxy Z (Flip4, Fold4, Flip5, Fold5

- Oppo A74

- Oppo A77

- OPPO A78

- OPPO A79

- Oppo A94

- OPPO A98

- Oppo Reno 4 5G

- Oppo Reno 6 5G

- Oppo Find X3 Neo 5G 

- Oppo Find X5 Lite & Pro

- Oppo Reno 8 Lite

- OPPO Reno 10 & Reno 10 Pro

- Xiaomi 11 (Lite, T, T Pro)

- Xiaomi Redmi Note 10 5G

eSim: de digitale simkaart

eSim staat voor embedded sim en is een ingebouwde, digitale simkaart die de plastic simkaart overbodig maakt. Hiermee wordt het nog makkelijker om meerdere nummers op dezelfde telefoon te gebruiken en hoef je nooit meer op zoek naar een paperclip om van simkaart te wisselen.

Alles over Sim Only

Wat is Sim Only?

Werkt je huidige telefoon nog prima? Wil je even niet investeren in een (duur) toestel of wil je je maandlasten simpelweg zo laag mogelijk houden? Dan is Sim Only een goede keuze voor jou.

Onbeperkt internetten of bellen

Met een Onbeperkt-abonnement ben je eindeloos mobiel, zónder zorgen over extra kosten. Want een Onbeperkt bundel raakt simpelweg niet op.

Dual Sim

Een dual sim telefoon heeft plek voor twee simkaarten, waardoor je bereikbaar kunt zijn op twee verschillende telefoonnummers met één toestel.

Simkaarten

Ze zijn er in verschillende formaten voor verschillende toestellen. Op deze pagina lees je welke simkaart jij nodig hebt.

Alles over eSIM

Met een eSIM en gewone simkaart kun je bellen, gebeld worden en internetten met twee nummers op één telefoon.

Redelijk gebruik in het buitenland

Wil je onbezorgd gebruik maken van mobiel internet in het buitenland? Hou je dan aan de Fair Use Policy.

Extra opties voor je Sim Only abonnement

Haal meer uit je abonnement met BloX voordeelbundels en Duo Sim. Verzeker je toestel met Vodafone Garant of bekijk onze handige apps.

Alles over Red

Met een Red abonnement maak je gebruik van ons 4G- en 5G-netwerk en kun je bellen, sms'en en internetten binnen Nederland én in de EU.

Alles over Red Unlimited

Met een Red Unlimited abonnement zit je nooit meer zonder data en blijf je altijd verbonden.

Vodafone Sim Only deals

Ook interessant

De beste deals voor jou. Nú hoge kortingen op geselecteerde telefoons en abonnementen.

Geen nieuw toestel nodig? Kies dan voor één van onze voordelige Sim Only abonnementen.

De iPhone 15: de beste smartphone van Apple. Apple overtreft zichzelf weer met de iPhone 15 serie.

Nergens aan vast en toch aangesloten op het betrouwbare 4G netwerk van Vodafone. Met Vodafone Prepaid bel en internet je zoals jij dat wilt.