Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Innovatie met 5G & IoT

Innovatieve tech, zoals IoT en 5G, kan uw bedrijf laten groeien. Maar welke oplossingen wérken voor uw bedrijf? Vodafone Business heeft alle innovaties in huis om uw bedrijf digitaal op weg te helpen. V-Hub biedt een schat aan inspiratie en informatie over deze onderwerpen.

Logistieke 5G-robot Lotte verovert bedrijfsterrein en vakantiepark

Robots doen in steeds meer bedrijven de zware en repetitieve klussen. Ondernemer Lucien Linders heeft een nieuwe toepassing, die grote bedrijfsterreinen en vakantieparken gaat veroveren: de logistieke robot, op vier wielen – ‘powered by 5G’. In ontmoet u de bevlogen projectdirecteur van en maakt u kennis met: Lotte!

Minister maakt in 5G Hub kennis met 'hightech Dutch innovatie'

Micky Adriaansens, demissionair minister van Economische Zaken & Klimaat, maakte onlangs kennis met dé bakermat van Dutch hightech en innovatie: de 5G Hub in Eindhoven. Het werd een vooruitstrevend onderonsje tussen innovators en beleidsmakers. 

Wat is het verschil tussen AR en VR?

Het wordt steeds normaler om virtueel te communiceren, werken en ontspannen. Het dagelijkse leven staat bol van digitale technologieën zoals virtual reality en augmented reality. Wat is precies het verschil tussen VR en AR? En wat kunt u er precies mee? Ontdek in dit artikel de verschillen, mogelijkheden en voorbeelden van AR en VR.

5G - TechBinder maakt de scheepvaart een stukje schoner

Bram van den Boom (35), oprichter van TechBinder, won met zijn Smart Vessel Optimiser de juryprijs tijdens de 5G Hub Innovation Challenge. Hij nam het in de pitchfinale op tegen vijf andere start- en scale ups met de meest uiteenlopende, innovatieve en duurzame oplossingen. De schoonheid van zijn vondst is dat Smart Vessel Optimiser erin slaagt het brandstofverbruik en CO2-emissies in de scheepvaart flink omlaag te brengen.

5G - Connec2 zet de volgende stap in ‘digitaal connecten’

Er zijn maar weinig ondernemers die met zó veel passie en ongebreideld enthousiasme kunnen vertellen over codes en cijfertjes. Toen internet nog een abstract begrip was, zat Bart Kok (40) al als klein gozertje te knutselen aan websites op de nabijgelegen universiteit waar ze een computer (jawel!) hadden staan. Inmiddels is hij succesvol in de tech-industrie en sleepte hij onlangs met het bedrijf Connec2 de publieksprijs in de wacht tijdens de 5G Hub Innovation Challenge. 

5G Hub Innovation Challenge: innovatie aanjagen doe je zo

De 5G Hub Innovation Challenge kent alleen maar winnaars. Tijdens de onlangs gehouden tweede editie van het tech-event in Eindhoven presenteerden zes kandidaten hun unieke, innovatieve oplossing, met duurzaamheid als centraal thema. En hoewel de zes teams streden om een publieks- en juryprijs, was er van competitiedrift nauwelijks sprake. De ploegen prezen elkaars oplossingen en smeedden á la minute gezamenlijke plannen en ideeën. Zo slaan jurywinnaar TechBinder en publiekswinnaar Connec2 de handen ineen om samen tot nóg betere tech-oplossingen te komen. 

Ondernemen met 5G: meer, sneller, beter!

De technologie is er. De apparatuur en de infrastructuur is er klaar voor, net als het krachtige netwerk van Vodafone Business. Dus wat let u: ondernemen met is in alle opzichten ‘meer, sneller en beter’!

5G-wiedrobot brengt revolutie in akkerbouw: snel, precies, duurzaam

5G ontketent in de komende jaren een revolutie in de akkerbouw. Hele zwermen zelflerende robots verwijderen straks onder toezicht van een ‘robotherder’ (een nieuw beroep) op vele hectares onkruid tussen de wortelen, uien, witlof en spinazie. Steeds sneller, preciezer en vooral steeds duurzamer. Die toekomst begint vandaag al bij Odd.Bot van pionier Martijn Lukaart: “Met de toevoeging van kunnen de robots sneller het land op en aan het werk.”

Crowd management: hoe 5G evenementen veiliger kan maken

5G-technologie maakt grote evenementen veiliger voor deelnemers en publiek. Met  met gegarandeerde bandbreedte is het nu mogelijk livebeelden van mobiele camera’s direct te analyseren. Zo kan een gemeente bijvoorbeeld aanzwellende verkeersstromen tijdig omleiden en onbeheersbare drukte voorkomen. De gemeente Nijmegen gaat de technologie volgend jaar bij grote evenementen testen, samen met 5G Hub en GIGTECH.

5G: Goede diagnose-op-afstand in medische noodsituaties

neemt de fysieke afstand weg tussen ambulances en ziekenhuizen. In het Italiaanse Milaan weten ze daar alles van. Daar delen ambulancemedewerkers sneller dan ooit belangrijke patiëntgegevens met de spoedeisende-hulpafdelingen van ziekenhuizen. Bij aankomst in het ziekenhuis kan de behandeling van de patiënt meteen beginnen.

Pilot: 5G maakt livestreamen en realtime analyse hockey mogelijk

Met onbemande, draadloze en slimme camera’s via 5G een hockeywedstrijd streamen en realtime video-analyse mogelijk maken? Een pilot heeft onlangs aangetoond dat het kán. Bij de pilot tijdens het EK Hockey werkten de Europese Hockey Federatie en haar infrastructuurpartner Recreational Systems International (RSI) samen met specialisten van de . 

5 impactvolle innovaties met 5G

Een robot die akkers van onkruid ontdoet en een regelaar die warmtepompen flexibel gebruik laat maken van zon en wind als schone energiebronnen. Dat zijn de winnende innovaties van de finale van de 5G Hub Innovation Challenge 2021, bekendgemaakt in de 5G Hub op High Tech Campus Eindhoven. 

Omarm de technologie en benut de zakelijke kansen van 5G en IoT

Bedrijven die nieuwe technologie omarmen en een duidelijk groei- en implementatiepad hebben voor 5G, IoT en andere innovaties, zijn Fit For the Future. Ze zijn aantoonbaar succesvoller dan bedrijven die de kat uit de boom kijken. V-Hub biedt u een schat aan inspiratie en informatie over de nieuwe technologieën - en hun toepassingen.

5G & IoT: lees er alles over

E-book over 5G: alle ins en outs

Onze manier van leven en werken is ingrijpend aan het veranderen door 5G. Het gaat niet alleen om snelheid. Er is sprake van een evolutie, geen revolutie. En deze ontwikkeling biedt u volop kansen voor nieuwe bedrijfsmodellen en voor uw organisatie. Kijk mee in de keuken van 5G: wat wordt er allemaal mogelijk? Dit informatieve e-book ‘Uw verwachtingen, onze expertise in 5G’ laat zien wat er allemaal mogelijk wordt. 

5G maakt zó veel mogelijk

5G is nu nóg sneller en stabieler. Ook op drukke plekken als een stadion of festivalterrein. Denkt u zich eens in wat dat voor uw bedrijf – of voor een nieuw te ontwikkelen business model – kan betekenen. Lees over de toepassingen die er al zijn: 

Lees over een met 5G-technologie uitgeruste drone die op grote hoogte in een magazijn goederen telt. 

Lees over een zelflerende robot met camera en 5G-technologie gelanceerd die onkruid razendsnel herkent en tussen de gewassen weghaalt.

Lees over ambulancemedewerkers die met 5G sneller dan ooit belangrijke patiëntgegevens delen met de spoedeisende-hulpafdelingen van ziekenhuizen.

Lees over een gemeente die met 5G tijdens een groot festival aanzwellende verkeersstromen tijdig kan omleiden om onbeheersbare drukte te voorkomen. 

 

5G & IoT: lees er alles over
5G & IoT: lees er alles over

Open de wereld van Internet of Things

Solide verbindingen voor steden, landbouw en dijkbewaking. Slimme toepassingen in lichtgewicht wearables, klaar om voor uw bedrijf aan het werkt te worden gezet. Bent u benieuwd wat verschillende IoT-technologieën voor uw bedrijf kunnen doen? 

Lees over hoe IoT steden veiliger maakt door slimme verlichting.

Lees over hoe IoT leidt tot lager energieverbruik.

Lees over hoe IoT smart farming mogelijk maakt.

Lees over hoe Vodafone u met IoT verder kan helpen.

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

5G & IoT: lees er alles over