Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Alles over duurzaam ondernemen

Wat doet uw bedrijf om de CO2-footprint te verkleinen, en: benut u de zakelijke kansen die duurzaamheid biedt? Lees hier wat experts zeggen en hoe andere ondernemers het aanpakken.

Hoe innovatief en duurzaam is de nieuwe Samsung Galaxy S23?

Innovatie, verpakt in een next level, duurzaam jasje; dát moeten de makers aan de tekentafel hebben gedacht voordat de nieuwe Samsung Galaxy S23 officieel in de schappen belandde. Hoewel de Fairphone als het summum geldt van duurzaamheid, is deze Galaxy-serie ook zeker te overwegen. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels legt uit hoe dat werkt in het brein van ondernemers en klanten.

Drie manieren waarop cloud tech uw bedrijf duurzamer maakt

Gebruikt u cloud technologie? De cloud kan uw bedrijf helpen kosten te besparen en winstgevend te worden. De cloud kan u ook helpen duurzamer te ondernemen.

Duurzaam: de groenste carwash van de Lage Landen

“We zijn geen wereldverbeteraars, hoor”, glimlacht Maarten Diks. “We willen mensen vooral een groen alternatief bieden.” Daags na de officiële opening van de Gooise Carwash spreken we Maarten en zijn compagnon Reinoud van Mierlo. Drie jaar lang werkten de mannen aan de ontwikkeling van de meest duurzame carwash van de Lage Landen. 

De zakelijke smartphone: 3 redenen om de Fairphone te kiezen

Het bedrijfsleven ontdekt de Fairphone 4 als het duurzame alternatief onder de mobiele telefoons voor medewerkers. Het uit vervangbare onderdelen opgebouwde apparaat wordt eerlijk geproduceerd, langdurig gebruikt en leidt tot minder afval. Hoe de ondernemer daarvan profiteert, bespraken we met business development manager John van der Ree. 

Video: 3 manieren om klanten te laten zien dat u 'groen' denkt

Duurzaamheid. Het is niets nieuws, maar nu onze planeet steeds meer te maken krijgt met de gevolgen van klimaatverandering, nemen klanten het serieuzer. En ze willen kopen van en samenwerken met bedrijven die dit ook doen. Deze video toont drie manieren om uw klanten te laten zien dat duurzaamheid voor uw bedrijf prioriteit heeft.

Ondernemerstips: verduurzamen én lagere energiekosten

Wat kun je als ondernemer doen om de gemiddelde energiekosten van je onderneming terug te dringen? En hoe kun je ook op andere manieren verder verduurzamen, ook in de keten? Verschillende MKB-ondernemers in uiteenlopende sectoren geven laagdrempelige tips. 

De winst van 5G: datahonger, maar ook duurzaamheid

Gaat 5G als nieuwe standaard voor draadloze communicatie nu wel of niet gepaard met meer duurzaamheid? Want leidt toch alleen maar tot meer honger naar data, en dus tot meer energieverbruik? We spraken over 5G en duurzaamheid met Sander van der Zande, Technology Strategy Manager bij VodafoneZiggo. “De duurzaamheidswinst van 5G ligt besloten in talloze nieuwe toepassingen die binnen bereik zijn gekomen.”

Hoe u met technologie uw bedrijf 'vergroent': 4 tips

We moeten allemaal – privé-personen en bedrijven – een bijdrage leveren aan het behoud van het milieu. Zelfs de kleinste veranderingen kunnen op termijn een duidelijk verschil maken. Het gebruik van nieuwe technologieën kan een snelle en eenvoudige manier zijn om uw bedrijf te vergroenen. Goed nieuws: er zijn mogelijkheden voor elk budget. En: er komen steeds meer nieuwe opties. Dit zijn er vier. 

6 actiepunten om uw bedrijf vandaag nog duurzamer te maken

De klimaatverandering gaat ons allemaal aan. Elke actie, elk stapje om de CO2-footprint te verkleinen is er één. Wat kunt u als mkb-ondernemer vandaag nog doen om het tij van de klimaatverandering te keren? V-Hub zet zes manieren op een rij om vandaag nog in actie te komen.

Duurzaam ondernemen voor mkb: 4 vragen om u op weg te helpen

Duurzaamheid speelt in bijna elk aspect van ons leven een rol. Of het nu gaat om de herbruikbare bekertjes waar we onze koffie uit drinken of de windenergie die onze huizen van stroom voorziet: duurzaam denken en doen zijn nu de norm. Hetzelfde geldt voor het bedrijfsleven en zeker ook voor het mkb. Maar wat als de 'groene' aanknopingspunten voor uw bescheiden mkb-bedrijf niet voor het oprapen liggen, hoe kunt u dan toch een begin maken met duurzaam ondernemen? En: wat betekent het nu echt om een ‘duurzaam’ bedrijf te zijn in de wereld van vandaag? 

FFtF: Omarming digitalisering én ‘groen’ maakt bedrijf succesvoller

Onderzoek van Vodafone heeft uitgewezen dat Fit For the Future-bedrijven succesvoller zijn. FFtF-bedrijven hebben duurzaamheid én aanpassingsvermogen in hun DNA, waardoor ze als eerste transformatieve technologieën omarmen en kansen grijpen. Met andere woorden: maakt u van digitalisering en ‘groen’ sleutelbegrippen in uw bedrijf, dan is uw kans op succes groter!

SusPhos wint Challenger50 als meest uitdagende bedrijf van 2023

Het Friese bedrijf SusPhos heeft de Challenger50 award gewonnen. Het bedrijf van Marissa de Boer (33) heeft de mede door Vodafone Business gesponsorde challenge gewonnen met een gepatenteerde chemische technologie om fosfaat terug te winnen uit afvalwater en andere reststromen. Als aanjager van innovatie was Vodafone Business nauw betrokken bij de organisatie van Challenger50.

Rapport: koplopers in bedrijfsleven kiezen bewust voor 'groen'

Uit recent Vodafone-onderzoek blijkt dat 'Fit For the Future'-bedrijven' (koplopers in het bedrijfsleven op het gebied van digitalisering) heel anders kijken naar duurzaamheid: ze zien groen ondernemen vaker als kans dan als ‘moetje’! 

Vooruitgang met hybride werken

E-book: waarom FFtH-bedrijven kiezen voor 'groen'

 fffHoe FFtF-bedrijven over digitalisering denken

 Waarom deze bedrijven kiezen voor duurzaamheid 

 Hoe u uw bedrijf ook 'Fit For the Future' maakt

Alles over duurzaamheid en over hoe u uw bedrijf 'groener' kunt maken

Lees over wat u kunt doen om uw mkb-bedrijf duurzamer én succesvoller te maken:

 Hoe u met technologie uw bedrijf 'vergroent': vier tips
 'Fit For the Future'-rapport: groen versus zakelijk succes
 Uitgelegd: het verband tussen 5G en duurzaamheid
 Ondernemerstips: verduurzamen én lagere energiekosten

Duurzaamheid

Bekijk de video: zo laat u zien dat u duurzaamheid serieus neemt

Er zijn een paar simpele stappen die u kunt nemen om uw klanten te laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid serieus neemt. Deze video laat zien hoe u dat met deze drie stappen kunt doen. 

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Duurzaamheid: lees er alles over