Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Yoghurt Barn: de cloud en andere ingrediënten voor succes

Yoghurt Barn groeide in zes jaar tijd uit tot veertien vestigingen. Wouter Staal, oprichter van de keten van yoghurtrestaurants vertelt in deze video welke rol goed gebruik maken van de cloud speelt in het succes van zijn snelgroeiende bedrijf. “Op basis van realtime data kan ik mijn bedrijf sturen op processen die essentieel zijn voor winstgevendheid."

Supersnel je bedrijf opschalen lukt alleen als je efficiënt werkt. Door veel mogelijk in de cloud te werken, wordt groeien mogelijk.

Het zakelijke idee achter Yoghurt Barn, winnaar van de Food-Retail Award 2017 en de Scale-Up Award 2018, is fantastisch. Want deze keten van yoghurtrestaurants wil, zoals ze het zelf uitdrukt “het maximale uit yoghurt (biologisch en plantaardig!) halen, zodat we jou kunnen verrassen met en laten genieten van de meest originele combinaties.” Een gouden idee, dat ook nog in relatief korte tijd heel succesvol werd. 

Snel groeien

Ondernemer Wouter Staal merkte wat groeistuipen. “We groeiden zo snel! Dat lukt alleen als je efficiënt werkt. En kan alleen door zo veel mogelijk in de cloud te werken. Zo kan ik nu realtime op mijn telefoon zien wat de omzet is, hoe we ervoor staan. Op basis van realtime data kan ik mijn bedrijf sturen op processen die essentieel zijn voor winstgevendheid.”

Staal vertrouwt Sander Schimmelpenninck toe hoe hij zijn idee voor de Yoghurt Barn vormde, hoe hij het concept neerzette en hoe hij vestiging na vestiging opende. “In 2017 zijn we van zes naar twaalf locaties gegroeid. Toen moesten we slimmer gaan werken. We zijn naar één keer per week vergaderen gegaan. Ook werken we zo veel mogelijk in de cloud. Ik kan omzetten zien, voorspellingen maken voor de inkoop, minder personeel inzetten als het een koude, regenachtige dag wordt. En dat allemaal op basis van realtime data.”

Ondernemer Wouter Staal van Yoghurt Barn

Goed internet voor kassa

Dat kan allemaal op basis van de OneNet infrastructuur, waarbij alle medewerkers en managers onbeperkt data op telefonie hebben en alles voortdurend gesynct is in de cloud. “Ook hebben we op alle locaties de juiste wifi-infrastructuur, maar ook goed vast internet: zonder goed internet kan onze kassa niet draaien.” 

De ondernemer vertelt hoe Yoghurt Barn launching customer werd voor OneNet. “Het is allemaal heel efficiënt: we krijgen één factuur voor onze veertien vestigingen. En er is één aanspreekpunt, wat opschalen heel eenvoudig maakt. Bij de opening van onze nieuwste vestiging in Breda heb ik een appje naar deze contactpersoon gestuurd. Die heeft gezorgd dat alles werkt. De infrastructuur, die staat!”

Yoghurt Barn: de cloud en andere ingrediënten voor succes

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement