Overslaan en ga naar inhoud

Cyberaanval op Zelfspodcast? Had maar de Business Scan gedaan...

Even lijkt de nieuwste aflevering van de bekende Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Siewertsz van Reesema te ontsporen. De aflevering over 'Den Nederlandsche film'  wordt onderbroken door een hacker, die zegt toegang te hebben tot de systemen van het duo. Is de Zelfspodcast het slachtoffer geworden van een cyberaanval? "Sander, ik zei het je toch", zegt Jaap, "het is een gatenkaas hier." 

De Zelfspodcast laat de luisteraar even schrikken. Zijn Sander en Jaap het slachtoffer van een cyberaanval? Co van Vodafone Business legt uit dat ondernemers met de Business Scan in korte tijd inzicht krijgen in hoe de digitalisering van hun bedrijf er voor staat. En: wat ze aan cyber security kunnen doen. Alles weten over bescherming tegen cybercrime? Lees meer over malwareransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

Zelfspodcast over cyberaanvallen en cyber security

Een cyberaanval!

De hacker blijkt 'Co van Vodafone Business' te zijn. Hij zegt een probleem te hebben gevonden en dat hij daarom kon inbreken in de podcast. Een cyberaanval! "Wat een chaos is jullie cloud zeg, het kostte geen enkele moeite", aldus Co, die aangeeft dat Sander terecht naar Vodafone Business is gestapt voor advies en oplossingen.

De eerste, eenvoudige stap naar goed advies, zo vertelt Co, is het invullen van de Business Scan. "Je vult een paar vragen in en je krijgt een gratis IT-advies dat precies aansluit op je bedrijf. Dat kunnen jullie wel gebruiken." De heren besluiten direct werk te maken van hun beveiliging, om te beginnen bij het aanpassen van wachtwoorden als 'Jaapisstom!'.

"Sander, ik zei het je toch", zegt Jaap, "het is een gatenkaas hier." 

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, vele zijpaadjes, kansloze businessideeën en gegluur naar mooie meisjes.

Beluister deze Zelfspodcast (fragment begint bij 15.02)
Beluister ook Zelfspodcast aflevering 52 (fragment begint bij 25.30)
Beluister ook Zelfspodcast, aflevering 'Ziek, maar niet echt' (begin: 38.00)
Meer weten over cyber security?

Meer lezen over cybercrime en hoe u uw bedrijf kunt beschermen?  

Wilt u meer weten over wat u nu al kunt doen om de mobiele telefoons van u en uw medewerkers te beveiligen? Kijk op Vodafone mobiele beveiliging.

Beveilig nu al uw Windows-, Mac-enChromebook-apparaten met Trend Micro Worry-Free Services.

Wilt u mobiel werken mogelijk maken als bedrijf? En bijvoorbeeld een BYOD-strategie implementeren? Dan komt daar veel bij kijken. Zo is het cruciaal om mobiele toestellen – die steeds meer gevoelige en bedrijfskritische informatie bevatten – te beveiligen tegen bedreigingen. Lookout helpt daarbij.

Wie hybride werken voor zich laat werken, laat zijn medewerkers excelleren

Bijgaande oplossingen zijn te combineren.

Dé zakelijke beveiligingssoftware.

Iedere medewerker een passend abonnement.

De telefooncentrale in de cloud.

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.

Onderwerpen