Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Business Break Podcast #2: ‘Help, te veel te doen in te weinig tijd’

Begint u de werkdag met zware of lichte taken? Welke handige tools zijn er op de markt? En hoe bewaakt u uw tijd, zonder onaardig te zijn tegen klanten of collega’s? Deze en andere onderwerpen komen aan bod in de Business Break Podcast van Vodafone Business. Ondernemer Celine Charlotte van ’t Wout en neuropsycholoog Mark Tigchelaar geven tips bij de uitdaging: hoe manage ik mijn tijd?

U hebt het druk. Of bént u vooral druk? Hoe efficiënt werkt u eigenlijk? Deze podcast levert goede time management ideeën op.

U hebt het druk. Of bént u vooral druk? Hoe efficiënt werkt u eigenlijk? Volgens Celine Charlotte van ‘t Wout - expert op het gebied van slimmer werken – begint goed timemanagement met eerlijk uw tijd klokken, bijvoorbeeld met een app.

In deze podcast (beluister 'm hier) behandelen de experts de uitdaging van Mehmet Kazdal van Monitor X, gevestigd in Utrecht: hoe zorg ik voor beter timemanagement? Met de antwoorden die Celinee en Mark in de twintig minuten durende podcast geven, kan elke ondernemer daadwerkelijk efficiënter én prettiger werken. 

Vier tips van de experts:

  1. Zorg dat u voor uzelf de échte tijd die een taak kost klokt. Dus niet: ik ben daar een middag mee bezig geweest, maar: die taak heeft me 2,5 uur gekost. Dan kunt u ook eens proberen of het de volgende keer in 2 uur lukt.
  2. Een tool als Adios.ai laat e-mail op gezette tijden binnenkomen. Het voordeel van een dergelijke tool is dat u minder aan de e-mailinbox bent gekluisterd.
  3. Manage verwachtingen bij afspraken. Van ‘t Wout: “Dat doe ik ook bij real life-afspraken, dan zet ik mijn tas neer en zeg: ‘Ik heb hier een halfuurtje voor in gedachten, jij ook?’ Vaak zegt de ander dan: ‘Oké top, dan komen we meteen to the point’.”
  4. Moet u een bepaalde afspraak wel willen? Als ondernemer of leidinggevende bent u vaak creatief en ziet u overal kansen, maar er is ook zoiets als ‘opportunity cost’. Als u “ja” zegt tegen een project, gaat u tijd, geld en resources besteden die u automatisch niet kunt spenderen aan andere dingen. Tigchelaar gelooft in een focused business. Oftewel: nee zeggen. You can do anything, the moment you stop to do everything.
De podcast en het e-book

Business Break Podcast 2 over time management beluistert u hier.

Over slim en efficient werken hebben we ook een leerzaam e-book gemaakt, onder de titel ‘Smarter Working: dit kan jij vandaag doen om morgen slimmer en efficiënter te werken’. 

Meer weten?

Meer weten over flexibel en veilig thuiswerken? Denk dan aan Kantoor Online.

Wilt u meer weten over wat Vodafone Business voor het thuiswerken in uw organisatie kan doen?