Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Wat is verschil tussen ‘gewone’ en zakelijke wifi?

Het is niet eens zo heel lang geleden dat computers op kantoren verbonden waren met het internet via een kabel. Met de komst van flexplekken, draadloze printers en de smartphone zijn we echter steeds meer afhankelijk van wifi. Ook thuis worden er steeds meer devices wireless aangesloten. Maar wat is het verschil tussen de wifi thuis en zakelijke wifi-diensten? 

Thuis en op kantoor worden steeds meer devices wireless aangesloten. Maar wat is het verschil tussen de wifi thuis en zakelijke wifi-diensten?

Andere wifi-apparatuur

Wifi thuis en op de zaak

Een van deze verschillen zit hem in de gebruikte apparatuur. De wifi thuis werkt vaak direct via de router, al dan niet uitgebreid met wifi-versterkers. Met zakelijke wifi-oplossingen gaat dat anders. Daar worden op kantoor of in de winkel wifi-punten, ook wel access points, aan het plafond bevestigd. Deze access points kunnen niet alleen een groter aantal apparaten voorzien van wifi, maar hebben ook een groter bereik. Zo kunnen er tot wel 150 apparaten worden verbonden met een access point, met een bereik van 20 tot 50 meter. 

Verder hebben de access points nog meer technische snufjes die heel interessant zijn voor bedrijven waardoor de wifi optimaal werkt, van de voordeur tot in het kopieerhok. 

Installatie en netwerkbeheer

Om professionele wifi te kunnen installeren moet er rekening worden gehouden een aantal zaken. Belangrijk zijn de grootte en de constructie van het bedrijfspand, het aantal medewerkers, het aantal devices en eventuele obstakels die in het pand aanwezig zijn. Op basis daarvan maakt een monteur een specifiek wifi plan, in overleg met de ondernemer. Met een wifi-simulatie programma kan daarna het aantal access point worden vastgesteld en kan de apparatuur worden geïnstalleerd.  

Na installatie wordt de wifi ook actief gemonitord en beheerd. Als er hardware stuk gaat wordt deze kosteloos vervangen en storingen worden zo snel mogelijk opgelost.

Coax kan in de praktijk bijna net zo snel zijn als glasvezel

Beveiligde wifi voor gasten

Voor veel bedrijven is het essentieel wifi aan te kunnen bieden voor hun gasten. Maar uiteindelijk moet dit wel veilig kunnen gebeuren. Met professionele wifi is het mogelijk om een 100% gescheiden gasten wifi-netwerk op te zetten. Zo kan niemand van buitenaf inloggen op de telefoon of laptop van een medewerker en blijven gegevens en bestanden beschermd. Ook is het mogelijk om gasten op de wifi te laten inloggen op een webpagina in de huisstijl van het bedrijf. 

Om over na te denken

Business Internet
150

Zoveel apparaten kunnen er bij een zakelijke wifi-oplossing worden verbonden per accesss point. Misschien wordt zakelijk wifi ook voor uw bedrijf een interessante optie. Tijd om te investeren in snel en betrouwbaar zakelijk internet?

Het verschil tussen gewone en zakelijke wifi? | Vodafone Zakelijk

Professionele wifi met zakelijk internet

Jasper de Vries

Business Consultant

Negen jaar ervaring
Expert in hybride werken

Het verschil tussen gewone en zakelijke wifi? | Vodafone Zakelijk