logo

Het krachtige netwerk van
Vodafone en Ziggo

Slim, stabiel, snel en klaar voor de toekomst

Wat is GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Slim, stabiel, snel. En klaar voor de toekomst. Sta altijd in verbinding met collega’s, familie, entertainment, apparaten en nieuwe technologieën. Waar u ook bent. Houd contact met collega’s via videogesprekken, deel een bestand met uw zakenpartner terwijl u in de trein naar huis zit en sluit de dag af met uw favoriete serie in bed.

Wat betekent GigaNet voor mijn bedrijf?

Een betrouwbaar en snel netwerk is essentieel voor elke ondernemer. Wat biedt GigaNet nu al?

supersnel

Snel en stabiel internet

Streamen, uploaden, mailen. En dat allemaal tegelijkertijd. U kunt nu al supersnel internetten tot wel 600 Mbit/s. En dit wordt alleen maar sneller.

slimmerwerken

Overal en altijd verbonden

Thuis, op de zaak of onderweg. Werk eenvoudig en veilig vanaf elke locatie in de cloud. En houd contact met collega’s via het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld.

iot

Internet Of Things

GigaNet verbindt miljoenen slimme apparaten met elkaar. Internet of Things noemen we dat. Denk aan sensoren om energie te besparen of het beheren van winkelvoorraden.

GigaNet ondernemer

Heeft u een particulier abonnement?

Netwerk van de toekomst

De technologie staat nooit stil. En wij bewegen mee. We spelen in op veranderingen en bouwen aan een innovatief netwerk: GigaNet. Ons netwerk is klaar voor de toekomst, en u dus ook. Dit kunt u in de toekomst van ons verwachten:

  • We gaan nóg sneller: met internetsnelheden tot 1 Gbit/s. Gigabit is binnenkort beschikbaar in Utrecht. En binnen twee jaar volgt de rest van Nederland.
  • We benutten de mogelijkheden van Internet of Things optimaal. Denk aan parkeersensoren, ledstraatverlichting, of opereren op afstand. De mogelijkheden zijn oneindig.
  • Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Dit netwerk kan veel meer verbindingen tegelijk aan. En er zit nauwelijks vertraging tussen het ontvangen en verzenden van data. Handig voor toepassingen als zelfrijdende auto’s en virtual reality.
giganet
giganet

Snelheden tot 1 Gbit/s

We blijven onze internetsnelheden verhogen. In Utrecht, Nieuwegein, De Meern, Vleuten en Hilversum bieden we al
downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde. De rest van het land volgt snel.

Beste internetprovider én uitstekend netwerk

We blijven ons netwerk continu verbeteren. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Ziggo is voor het negende jaar op rij door Tweakers uitgeroepen tot ‘Beste internetprovider van Nederland’. En ons Vodafone-netwerk is voor het tweede jaar op rij bekroond met een 9.6 door de onafhankelijke netwerk expert P3. Daarmee behoort ons netwerk tot één van de beste van Europa.

Samen data delen

Haal alles uit het GigaNet met Red Pro Team van Vodafone. Eén grote databundel om te delen met uw collega’s.

Meer over Red Pro Team
gratis extra's

Combineer Vodafone met Ziggo

Samen kunnen we meer voor u betekenen. Op het gebied van vast én mobiel internet. Maar ook met extra voordelen. Zo krijgt u non-stop gratis extra’s als u Ziggo en Vodafone combineert.

Bekijk de gratis extra’s

Veelgestelde vragen

Wat is er eigenlijk nieuw aan GigaNet?

Sinds het samengaan van Vodafone en Ziggo, hebben wij veel geïnvesteerd in ons netwerk. En veel van onze klanten maken gebruik van beide diensten. Het gebruik van deze netwerken loopt dus steeds meer in elkaar over. We hebben - zonder dat veel klanten en medewerkers dat beseffen – al een GigaNet. Dit vaste en mobiele netwerk wordt doorlopend vernieuwd. Zo bieden wij al landelijke snelheden tot 600 Mbit/s. En dat wordt nog sneller.

Wat betekent GigaNet voor 5G?

Bij 5G gaat het om een nieuwe generatie van het mobiele netwerk. Het mobiele netwerk van Vodafone is onderdeel van ons GigaNet en ter voorbereiding op 5G investeren wij doorlopend in ons netwerk. Het is nog niet duidelijk wanneer we 5G in Nederland kunnen toepassen. Later dit jaar vertellen we u hier meer over.

Verandert mijn abonnement door GigaNet?

GigaNet is de overkoepelende naam voor het vaste en mobiele netwerk van Vodafone en Ziggo. Als klant heeft u hier al toegang tot. GigaNet heeft geen impact op de producten, diensten en tarieven van uw abonnement.