Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Alles over veilig werken

Cyberaanvallen kunnen uw bedrijf schaden. Lees over wat ondernemers doen aan cyber security én over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing, malware, ransomware en datalekken.

Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’

Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar bovenal heeft uw bedrijf een goede veiligheidscultuur nodig, waarin medewerkers kennen en ernaar handelen. Hoe organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen. 

Cyberbewustzijn bij werknemers verhogen: zo pakt u dat aan

Meer dan 90 procent van de datalekken en cybersecurityproblemen ontstaat door menselijk handelen. Mensen binnen de organisatie vormen de kwetsbare schakel, waardoor cyberaanvallen ondanks succesvol kunnen zijn. Het verbeteren van de cyberveiligheid draait daarom grotendeels om het verhogen van cyberbewustzijn bij werknemers, stelt consumentenpsycholoog Patrick Wessels. 

Wat te doen bij phishing in uw bedrijf?

Phishing kan aardig wat schade aanrichten binnen een bedrijf. Bij deze vorm van cybercriminaliteit doet een hacker zich voor als een betrouwbare bron om zo gevoelige informatie van een slachtoffer te stelen. Cybercriminelen kunnen uw bedrijfsnaam ook gebruiken om anderen op te lichten. Welke vormen van phishing zijn er? Hoe gaat u als ondernemer om met phishing? Wie loopt het meeste risico? Lees in dit artikel wat te doen bij phishing.

Hoe herkent u een zakelijke phishingmail?

Cybercriminelen gebruiken valse e-mails om gegevens te stelen of toegang te krijgen tot systemen. Een phishingmail is soms niet van echt te onderscheiden, waardoor het lastig kan zijn om een nepmail te herkennen. Het is daarom belangrijk om alert te zijn. Wat zijn de kenmerken van phishingmail? Hoe kunt u voorkomen dat u in de val trapt? Bekijk in dit artikel verschillende voorbeelden van phishingmails en leer hoe u phishing kunt herkennen.

10 Tips voor het beveiligen van uw zakelijke smartphone

Uw smartphone is al jaren onderdeel van uw zakelijke standaarduitrusting. Tegenwoordig kan alles met de telefoon. Het apparaat staat daardoor vol met bestanden, afbeeldingen, bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens. Hartstikke handig om zoveel informatie bij de hand te hebben, maar hoe zit het met mobiele beveiliging? Wat zijn de risico’s? Hoe waarborgt u de veiligheid van vertrouwelijke gegevens? Lees in dit artikel handige tips voor mobiele beveiliging van uw zakelijke smartphone.

Veilig en noodzakelijk: het belang van sterke wachtwoorden

Wat er kan gebeuren als een organisatie nonchalant omgaat met wachtwoorden, bewijst een voorval bij de gemeente Hof van Twente eind 2020. Nadat het wachtwoord van het beheerdersaccount gewijzigd was in het gemakkelijk te raden ‘Welkom2020’, stonden hackers binnen mum van tijd aan de virtuele poort te rammelen. Gevolg? Grote hoeveelheden data werden gewist, medewerkers konden niet meer inloggen en de dienstverlening van de gemeente kwam plat te liggen. Ook bevatte de gehackte data gegevens van inwoners, die lagen nu op straat. ‘Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt,’ zei de burgemeester. Deze nachtmerrie voorkomen? Neem dan onderstaande tips ter harte. 

Cybersecurity stappenplan: zo pakken zzp’ers en het mkb dat aan

Ook zzp’ers en het mkb krijgen steeds vaker te maken met beveiligingsrisico’s. Hoe verbetert u de digitale en virtuele beveiliging? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Het valt niet mee om er de vinger op te leggen. Daarom helpen we u op weg met een cybersecurity stappenplan, speciaal voor zzp’ers en het mkb.

Naar een veiliger werkomgeving in de cloud

Het sterk toegenomen thuiswerken heeft een impuls gegeven aan cybercrime in de cloud. Zo zagen we daar in 2021 een sterke stijging van het aantal datalekken. Gegevens van miljoenen Nederlanders kwamen op straat te liggen. Zo bevordert u als ondernemer de cloudveiligheid van uw bedrijf en medewerkers. 

Is uw bedrijf beveiligd tegen cyberaanvallen? Doe de scan!

Niet of te weinig investeren in cloudsecurity is geen optie meer. De kans op incidenten is daarvoor veel te groot geworden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een scan ontwikkeld die binnen tien minuten de digitale veiligheid beoordeelt aan de hand van de van veilig digitaal ondernemen. Plus: tips om de beveiliging op te schroeven.

Special: connectiviteit & veiligheid moeten hand in hand

Het is een bedrijfstak die ieder jaar met maar liefst 15 procent groeit. Die erin slaagt om heel knappe koppen aan zich te binden en die toegang heeft tot de modernste technieken. Nee, het gaat hier niet over sociale media of streamingdiensten. Een van de snelst groeiende sectoren ter wereld is : de bestrijding van cybercriminaliteit. VodafoneZiggo biedt klanten meer dan alleen stabiele en veilige communicatienetwerken. Connectiviteit en veiligheid gaan immers hand in hand, zo benadrukken Rien Mustert en Joost van Oord namens VodafoneZiggo in een KIJK-special over cybersecurity.

Bescherm uw bedrijf tegen een DDoS-aanval: 5 praktische tips

Het aantal DDoS-aanvallen op bedrijven neemt snel toe, zo signaleert onder meer de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). Dus denkt u dat uw bedrijf te maken heeft met een aanval door cybercriminelen? Of wilt u zich goed voorbereiden en beschermen tegen een DDoS-aanval? Voorkom dat u net als collega-bedrijven slachtoffer wordt. Of zorg ervoor dat u dit op tijd herkent, om de schade te beperken.

Pas op voor malware: 5 maal beter beschermd tegen cyberrisico’s

Malware is misschien wel het grootste cyberrisico voor uw bedrijf. Cybercriminelen gebruiken het om uw systemen aan te vallen, gegevens te gijzelen of die rechtstreeks te stelen.En wat is malware eigenlijk? Wat kunt u doen aan anti-malware beveiliging? Het vraagt om bewustwording bij medewerkers, om slimme scans en een veilige manier van werken.

Hoe u uw bedrijf kunt beschermen

Hoe nemen cyberboeven uw bedrijf op de korrel? En hoe kunt u ze buitenspel zetten? Inzicht in hoe cybercriminelen werken is belangrijk om ze een stap voor te blijven. Bekijk onze verhelderende video over cyber security en leer over de meest voorkomende cyberdreigingen en hoe u uw bedrijf kunt wapenen. Alles weten over bescherming tegen cybercrime? Lees meer over malwareransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

Veilig Werken: lees er alles over

Wat u over dreiging én bescherming moet weten

V-Hub informeert u over hoe de veiligheid van uw mkb-bedrijf in het geding kan zijn én hoe u zich kunt beschermen. Alles op een rij:

Alles over cybercrime

Alles over DDoS-aanvallen

Alles over malware

Alles over IT-beveiliging

Alles over ransomware

Alles over datalekken

Alles over phishing

Alles over cybersecurity in één video

 De meest voorkomende bedreigingen op een rij

 De belangrijkste zaken waar u op moet letten

 Hoe u al uw devices kunt beschermen

 

Doe de Business Scan - binnen 5 minuten advies voor veilig werken

Met de Business Scan ontvangt u na een paar eenvoudige stappen een gratis ICT-advies, inclusief de beste security oplossingen. 

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Veilig Werken: lees er alles over