Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Alles over duurzaam ondernemen

Wat doet uw bedrijf om de CO2-footprint te verkleinen, en: benut u de zakelijke kansen die duurzaamheid biedt? Lees hier wat experts zeggen en hoe andere ondernemers het aanpakken.

Vodafone Business zet IoT in tegen bosbranden op Sardinië (video)

Extreme E is veel meer dan een serie race-events met elektrische auto’s op afgelegen plaatsen op aarde. De organisatie wil – samen met tech-partners zoals Vodafone Business – op elke race-locatie een positieve impact hebben. Zoals op Sardinië.

Hoe komt u duurzaam van e-waste af? Met tips van het WNF

Ontdek hoe u het e-afval dat uw bedrijf produceert kunt beheren en verminderen voor een duurzamere toekomst – met het WWF in samenwerking met Vodafone Business.

VodafoneZiggo en duurzaamheid: weer goud van EcoVadis

VodafoneZiggo is opnieuw bekroond met een gouden medaille door EcoVadis, een gerenommeerde autoriteit op het gebied van duurzaamheidsbeoordelingen. Deze erkenning plaatst VodafoneZiggo in de top 5% van best presterende bedrijven!

Vier manieren om mobiele hardware duurzamer te financieren

Bedrijven die veel mobiele devices gebruiken én oog hebben voor duurzaamheid, staan voor de vraag: 'Hoe manage ik de zaak zonder de planeet onnodig te belasten?' Rutger van den Berg, senior product manager bij Vodafone Business, kent vier verschillende antwoorden.

Civity wint Contest: duurzame energievoorziening dichterbij

Met haar ‘Smartcity Dataplatform’ voor de energietransitie won het in Amersfoort gevestigde bedrijf Civity onlangs de Green Innovation Hub Contest 2023. Het Civity-platform helpt wijken en steden bij het ontwikkelen van een duurzamere energievoorziening. Roelof Schram, directeur van Civity: “Met ons platform kan het actuele aanbod van en de actuele vraag naar duurzaam opgewekte energie beter op elkaar worden afgestemd. Dat leidt tot een groenere, efficiëntere energievoorziening.”

Video: hoe Extreme E en Vodafone de wilde zalm weer gelukkig maken

Wat hebben autoracen, de stand van de wilde zalm in Schotse rivieren en Vodafone Business met elkaar te maken? Alles! Extreme E is een spectaculaire race sport met elektrische auto’s, mede mogelijk gemaakt door technologiepartner Vodafone Business. Op elke racelocatie ondersteunt Extreme E een bijzonder duurzaamheidsproject. Het verbeteren van de leefomstandigheden van de wilde zalm in de rivier Nith in Schotland is een prachtig voorbeeld van hoe Vodafone werk maakt van duurzaamheid. Bekijk de video!

2025: VodafoneZiggo datacenter verwarmt woonwijk in Tilburg

Datacenters produceren veel warmte en hebben een grote behoefte aan koeling. Zou het niet geweldig zijn als de restwarmte van de grote datacenters van VodafoneZiggo gebruikt kan worden om huizen mee te verwarmen? Een fantastisch, duurzaam idee, dat in 2025 werkelijkheid wordt in de nieuwe Tilburgse wijk Smariuskade. Het unieke project kan een format opleveren om nog veel meer woningen in Nederland te verwarmen met ‘datacenterwarmte’.

Green Innovation Hub Contest 2023 zoekt groene, digitale impact

In Flevoland en Almere worden de komende jaren 130.000 nieuwe woningen gebouwd. De grootste bouwopgave van Nederland! Heeft u een innovatief product of dienst waarmee u kunt bijdragen aan duurzame en inclusieve leefomgeving en impact kunt maken op deze regio én de rest van Nederland? Doe dan mee met de Green Innovation Hub Contest 2023 en win de Golden Award!

Vodafone en Extreme E: autoracen kan duurzaam - check de video!

Extreme E racing is een spectaculaire nieuwe autosport, die om meer dan één reden uitzonderlijk is. De locaties van de races zijn extreem, de sportieve uitdagingen en de ‘groene ambities’ zijn ongekend. Anders dan bij welke andere motorsport dan ook, is het de intentie van organisatie en coureurs om de racelocaties nadat de finishvlag is gevallen beter achter te laten dan voor de start. Vodafone Business ondersteunt Extreme E als ‘technology communications partner’, onder meer met geavanceerde technologie.

Onderzoek: mkb-bedrijven versnellen verduurzaming in 2023

Het midden- en kleinbedrijf versnelt dit jaar de verduurzaming. Tweederde van de mkb-bedrijven in Nederland verwacht dat de eigen verduurzaming in 2023 flink sneller verloopt dan in 2022. Daar zijn drie belangrijke redenen voor. Steeds meer klanten en afnemers stellen eisen, overheidsregels worden strenger en ook de hoge gasprijzen hebben ervoor gezorgd dat bedrijven dit jaar in een veel hoger tempo vergroenen, zo blijkt uit onderzoek van ING onder Nederlandse mkb-bedrijven.

Digital Cleanup Day: 3 redenen om nú de bezem te pakken - en 3 tips

Het is bijna lente! Hoog tijd voor een grote schoonmaak. Tijdens de Digital Cleanup Day op 18 maart pakte Vodafone samen met ondernemers de digitale bezem erbij. U kunt dat vandaag ook nog doen, want hoe schoon is het datasysteem van uw business nu eigenlijk? Ligt er een laag stof over data-opslag en IT-beheer? Let dan even op: achterstallig onderhoud zorgt niet alleen voor veiligheidsrisico’s, kilo’s Co2, maar remt u als ondernemer in uw route naar innovatie en vooruitgang. Blijft u rustig zitten, dan vertellen wij hoe het zit. 

Geef uw smartphone een tweede leven, met Vodafone inruildeals

Liggen oude smartphones bij u ergens in een laatje stof te verzamelen? Zonde! Bij Vodafone kunt u als ondernemer namelijk oude telefoon(s) inruilen en laten recyclen. Daarmee ontvangt u niet alleen cashback, maar draagt u ook een steentje bij aan een duurzame missie. Het zorgt bovendien voor een trots gevoel, zegt consumentenpsycholoog Patrick Wessels.

Rapport: koplopers in bedrijfsleven kiezen bewust voor 'groen'

Uit recent Vodafone-onderzoek blijkt dat 'Fit For the Future'-bedrijven' (koplopers in het bedrijfsleven op het gebied van digitalisering) heel anders kijken naar duurzaamheid: ze zien groen ondernemen vaker als kans dan als ‘moetje’! 

Vooruitgang met hybride werken

E-book: waarom FFtH-bedrijven kiezen voor 'groen'

 fffHoe FFtF-bedrijven over digitalisering denken

 Waarom deze bedrijven kiezen voor duurzaamheid 

 Hoe u uw bedrijf ook 'Fit For the Future' maakt

Alles over duurzaamheid en over hoe u uw bedrijf 'groener' kunt maken

Lees over wat u kunt doen om uw mkb-bedrijf duurzamer én succesvoller te maken:

 Hoe u met technologie uw bedrijf 'vergroent': vier tips
 'Fit For the Future'-rapport: groen versus zakelijk succes
 Uitgelegd: het verband tussen 5G en duurzaamheid
 Ondernemerstips: verduurzamen én lagere energiekosten

Duurzaamheid

Bekijk de video: zo laat u zien dat u duurzaamheid serieus neemt

Er zijn een paar simpele stappen die u kunt nemen om uw klanten te laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid serieus neemt. Deze video laat zien hoe u dat met deze drie stappen kunt doen. 

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Duurzaamheid: lees er alles over