background
Mobiliteit

Elektrisch rijden? Geduld blijkt een schone zaak

Tegenwoordig ziet iedereen de voordelen van elektrisch rijden. Maar de overstap vraagt om eindeloos veel praktische oplossingen. New Motion beschikt over het geduld - en over het Internet of Things (IoT) van Vodafone.

 

Lang leve elektrisch

Makkelijker gezegd dan gedaan

New Motion begon in 2009 als start-up. Oprichter Ritsaart van Monfrans wilde elektrisch rijden eenvoudig en toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Ongeacht hun lifestyle, bedrijf, type auto of budget. "Wij willen dat al het transport over dertig jaar duurzaam is. Onze oplossing helpt daarbij. Het zorgt ervoor dat ook lokale overheden of bedrijventerreinen klaar zijn voor elektrisch rijden." Lang leve het elektrisch rijden? Makkelijker gezegd dan gedaan.

“Wij willen dat al het transport over 30 jaar duurzaam is. Onze oplossing helpt daarbij.”
Ritsaart van Monfrans, oprichter van New Motion
Man laadt elektrische auto op met kabel

Gebruiksgemak

Inzicht in gebruiksgegevens

Deze markt is complex, met technologieën die constant doorontwikkelen, met veeleisende overheden, energieleveranciers, automerken en consumenten. Zeker die laatste groep is pas bereid om over te stappen als het opladen simpel, transparant en efficiënt is. Daarom richtte New Motion zich op het creëren van een netwerk van laadpalen, maar besteedde zij met een mobiele app en een laadpas ook veel aandacht aan het gebruiksgemak. Alles om klanten toegang te geven, en inzicht in hun gebruiksgegevens.

New Motion
Stabiele IoT-technologie

Laadpalen zijn eigenlijk nooit offline

Het geduld en het doorzettingsvermogen van New Motion werden beloond. Momenteel beheren zij 64.000 laadpalen over heel Europa. Via IoT-technologie staan de palen onderling in verbinding. De voordelen voor automobilisten zijn groot: opladen op het moment dat stroom het minst kost, je kunt je stroom doorverkopen, bijvoorbeeld aan bezoekers of aan de buurman, en dankzij het stabiele netwerk van Vodafone zijn de laadpalen eigenlijk nooit offline.

Duurzame energie

Klanten profiteren van schaalgrootte

Ook de voordelen voor New Motion tellen op. Zij hebben toegang tot veel autobatterijen op het elektriciteitsnet. Daardoor kunnen zij de druk op het netwerk optimaal verdelen. Maar dat niet alleen: door de grote aantallen kan New Motion concurrerende tarieven bedingen voor de energie die naar de autobatterijen gaat. En daar profiteren de klanten weer van. Van Monfrans: "Idealiter willen onze rijders bij de energie-inkoop duurzame wind- of zonne-energie. Dankzij onze schaal kunnen wij ons daar hard voor maken."

Lees meer over IoT

Empty list (select items)